Glasvezelbehang

De meeste mensen denken bij behang nog steeds aan papier, maar er zijn meer opties. Een andere, tegenwoordig veel gebruikte, opties is glasvezelbehang. Dit is gemaakt van fijne glasvezels, die zijn geweven en geperst. Het resultaat is een sterk soort gaas, beschikbaar in verschillende structuren. Het wordt vaak gebruikt in kantoren en grote ruimtes. Ook glasvezelbehang kent weer verschillende soorten. Om je te helpen te kiezen welk soort behang jij nodig hebt, zetten we ze hieronder op een rijtje.

Soorten glasvezelbehang

Glasvezelbehang is een verzamelnaam voor drie soorten glasvezelbehang. Het zijn soorten die uitermate geschikt zijn om strakke, gladde wanden te creëren. Daarnaast is het voordeel dat het zeer sterk is door de vele vezels die door elkaar zijn geweven. Hieronder een overzicht waarin de drie soorten nog eens worden toegelicht.

Glasvliesbehang

Glasvlies is erg glad geperst en heeft een erg subtiele structuur. Het geeft een mooie, egale uitstraling en kan goed gebruikt worden als alternatief voor stucen. Net als renovlies is het een goede keuze wanneer je gaat voor strakke, gladde wanden.

Renovlies

Zoals al beschreven onder glasvliesbehang, is renovlies geschikt voor gladde wanden. Beide soorten hebben in wezen dezelfde uitstraling, maar renovlies is trek vaster. Dit komt doordat er in renovlies polyester vezel zit verwerkt, waardoor het ook heel anders aanvoelt dan glasvlies.

Glasweefselbehang

Dit type behang is verkrijgbaar in verschillende structuren en diktes. Daarmee is het de beste keuze wanneer je bijvoorbeeld een weef-, zigzag- of ruitstructuur op je muren wilt.

Werken met glasvezelbehang

Met deze manier van behangen geef je oude muren eenvoudig een flinke upgrade. Glasvezelbehang plakken is gemakkelijk zelf te doen, maar ook onder professionele behangers is het een gewilde methode. Enkele van de voordelen van dit type behang:
  • stootvast
  • camoufleert krassen en oneffenheden
  • zeer dekkende behangsoort
  • brandveilig
Tenslotte is glasvezelbehang prima over te schilderen. Gebruik hiervoor bij voorkeur latexverf, om de brandveiligheid van het behang te behouden. Je kunt voorgeschilderd behang bestellen, de kleur van je keuze is dan al na 1 - 2 lagen dekkend.

Goedkoop glasvezelbehang kopen met optimale service

Of je keuze nu valt op glasvlies, renovlies of glasweefsel, voorgeschilderd of niet: bij ons vind je online het grootste assortiment behang voor de beste prijs. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je ook online een optimale service krijgt. Daarom staan onze behangspecialisten voor je klaar als je nog verdere vragen hebt over de verschillende materiaalsoorten van ons behang, het aanbrengen van glasvezelbehang, welke lijm we adviseren of andere vragen waar u na het lezen van deze pagina mee bent blijven zitten.

Wil jij geen enkele aanbieding missen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!