Woontrends 2016, je leest het hier!

Woontrends 2016, je leest het hier!

Sta jij op het punt om je huis te gaan verbouwen? Wordt je droomhuis voor je gebouwd? Of wil je gewoon een hele andere look in huis creëren? Beide zijn hele leuke uitdagingen en de Behangwinkelier denkt daar graag met je over mee!

In onze vorige blog over Urban living is al behoorlijk veel geschreven, één van de upcoming woontrends in het huiselijk leven, maar wat nou als dit niet jouw smaak is? Smaken verschillen en zo zijn er ook honderden woonideeën voor het maken van jouw ultieme huissfeer. Urban living heeft als basis de industriële look gecombineerd met groen tinten. De woontrends blog van vandaag is een top 4 van de meest voorkomende woontrends in 2016.

1.       Industrieel wonen

Industrieel wonen is één van de meest stoere, krachtige en robuuste woontrends van dit moment. Door beton, bakstenen en hout te combineren met koper, goud en zwart metaal creëer jij jouw eigen urban loft. Vintage en leer komen binnen deze woontrend goed tot zijn recht.  

Woontrends 2016 industrieel behang

Industrieel behang te koop bij de behang winkelier.  

2. Botanisch wonen

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker, het leven in de natuur. De basis van deze woontrend is mos groen en blauw gecombineerd met planten, grote en kleine planten, aardewerk en natuurtinten. Toch liever geen echte planten in huis? Maar toch heel graag de botanische woontrend in huis willen creëren? Dit kan natuurlijk! Aan de hand van leuke botanische printen kan je deze woontrend terug laten komen in muurdecoratie, bank decoratie of schilderijen. Je kan de botanische look combineren met zowel de industriële en de Scandinavische woontrends.

Woontrends 2016 Botanisch wonenWoontrends 2016

3. Scandinavisch wonen

Bij Scandinavisch wonen staat minimalisme, grafisch en basic centraal. Ronde en ovale vormen, vierkante en driehoeken. De basis kleur wit gecombineerd met lichte kleuren zoals grijs en pastels laat jouw ruimte zo ruimtelijk mogelijk lijken. Houdt de wanden neutraal en speel met grafische printen en neutrale materialen. Denk bijvoorbeeld aan een kleden, kussenslopen, vazen of schilderijen tafels.

 

 Effen behang te koop bij de Behangwinkelier

4. Poederpastellen en lieve kleuren.

Dat pasteltint één van de kleurentrends van nu is, is helemaal niet zo gek… Je kunt het namelijk eindeloos combineren met verschillende kleuren, materialen en voorwerpen. Combineer jou pastelkleur bijvoorbeeld met de Scandinavische woontrends waarbij grafische vormen en natuurlijke materialen in huis worden gebracht. Heb je geen zin om je muren pastel te verven? Gebruik dan grote of kleine pastel objecten om deze woontrend naar voren te laten komen!

 Woontrends 2015 pastelkleuren

Succes!

Plaats hieronder je reactie als je ons wil laten weten wat je van deze blog over woontrends 2016 vindt J!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Wil jij geen enkele aanbieding missen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!