Renovlies behangen, wij leggen het uit!

 • Geplaatst op
 • Door Caroline van de Behangwinkelier
 • 2
Renovlies behangen, wij leggen het uit!

Je hebt er goed en lang over nagedacht... Je wilt jouw wand er mooi, strak en gestuct uit laten zien en dit op een wel leuke en voordelige manier. Renovlies behang een soort glasvezelbehang is dan de beste keuze voor jouw wand. Maak geen extra kosten door een behanger in te huren want na het lezen van deze blog ben jij een expert in renovlies behangen!

Renovlies behangen ziet een aantal voorbehandeling stappen die erg belangrijk zijn om jouw muur verzorgt en strak eruit te laten zien. Wij hebben een stappenplan uitgeschreven wat perfect kan worden gebruikt als guideline voor renovlies behang.

Stap 1. Het wegwerken van oneffenheden

* Vul beschadigingen, gaten en naden met een geschikt vulmiddel. (Binnenkort ook verkrijgbaar bij de Behangwinkelier)
* Verwijder uitstekende stukken door deze weg te schuren of af te steken met een behangafsteker.

Stap 2. Minimaliseer de zuiging van de wand

* Zuiging van de wand willen we graag tegen gaan want het renovlies behang moet goed blijven plakken. Hiervoor moet de wand worden vastgezet met voorstijk. Laat dit 1 tot 2 uur drogen.

 (Voorstrijk is een dunne substantie dat heel goed uitsmeerbaar is, met al 1 liter kan er 5 tot 10  vierkante meter worden behandeld.)

Stap 3. Nabehandeling voorstrijk

* Nu is de voorstrijk droog, zorg er nog wel even voor dat de wanden goed vrij zijn van vuil en glad  zijn opgeschuurd. 

 LET'S GO!

 Stap 4. Loodrechte lijn voor de eerste baan renovlies behangen

* Teken met behulp van een schietlood of hangend loodje een lood rechte lijn op de wand. Hierlangs plak je de eerste strook renovlies behang. 

Stap 5. Lengte van de behangstrook uitknippen

* Hoe hoog is jouw wand? Bij dit getal tel je 10 cm bij op. Hierdoor creëer je speling, maakt de  strakke afhandeling van hoeken en naden makkelijker en hoef je nooit  bang te zijn voor te weinig  behang.

Stap 6. Lijmen maar!

* Gebruik een grote behangroller om de voorgemaakte lijm aan de wand te brengen. Gebruik een  blokkwast om de naden en hoeken goed in te lijmen  TIP! Smeer iets breder dan de strook breed is.

Stap 7. En plakken maar!

* Plak  langs de uitgetekende loodlijn de strook renovlies behang van boven naar beneden op. TIP!  Werk van het raam af, zo zullen de naden minder worden gezien. Laat daarnaast de strook ook een  beetje doorlopen bij de hoeken.

Stap 8. Waterpas?

* Moment of truth! Heeft de loodlijn geholpen om de strook zo recht mogelijk te plakken? Leg je waterpas tegen de muur lang de naad. Oeps, niet recht? Verschuif het behang tot het loodrecht is geplakt!

Stap 9. Afhandeling 

* Waterpas? Goed! Druk vervolgens met een behangspatel de stroken op de muur. Snijdt nu de hoeken en naden af met een scherpe stanleymes.

Stap 10. Stopcontact in de weg

* Haal de stopcontact plaat van de wand en vergeet niet de stroom uit te schakelen! Behang over de stopcontact heen (zonder lijm) en snijdt vervolgens de vorm van de stopcontact eruit.

Stap 11. Naden afhandeling

* Naden mogen natuurlijk niet zichtbaar zijn, gebruik hiervoor wat extra lijm en een nadenroller om de  naden strak te maken. TIP! Te veel lijm gebruikt? Dit is gemakkelijk weg te halen met een vochtige  spons.

Stap 12. Geduld, geduld en nog eens geduld

* Zorg ervoor dat het renovlies genoeg tijd krijgt om op te drogen. Wij adviseren een droog tijd van minstens 24 uur. 

Stap 13. Laatste afhandeling

*  Alle wanden zijn nu droog, werk nu de naden af met kit.

Renovlies behangen is zo moeilijk nog niet! Nu kan jouw wand er weer lang tegen aan. Heeft deze blog over renovlies behangen jouw geholpen? Laat het ons weten en schrijf je reactie! Voor overige vragen of meer tips kan er altijd contact met de Behangwinkelier worden opgenomen via de e-mail of telefoon. 

Renovlies behangen tips bij de Behangwinkelier

Reacties

 1. Erwin Boers Erwin Boers

  Beste Marcel,
  Dit is mogelijk en hiervoor kunt u het beste de m29 universele behanglijm gebruiken. Deze behanglijm heeft een zeer sterke hechting en is voor dit soort situaties uitermate geschikt.

  Deze kunt u vinden op onze behanglijm pagina, zie de link hieronder.

  https://www.debehangwinkelier.nl/behangbenodigdheden/behanglijm/

 2. Marcel Marcel

  Heb een wand met renovlies geplakt en wil daar een fotobehang overheen plakken ! Moet ik em eerst sauzen of kan ik er direct overheen plakken ? Volgens de instructies kan het over latex maar dan kan het pas na 4 tot 6 weken !

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Wil jij geen enkele aanbieding missen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!