Glasvezelbehang, alles wat je erover moet weten.

Glasvezelbehang, alles wat je erover moet weten.

Glasvezelbehang, glasvliesbehang, renovaties of glasweefselbehang er worden veel vragen over gesteld. Soms is het niet altijd even duidelijk hoe het precies werkt en hoe je het beste kan beginnen. Door middel van onderstaande vragen lijst proberen wij de meeste van uw vragen te beantwoorden

Heeft u toch nog steeds vragen twijfel dan niet om die te stellen. Dit kan onderaan bij door een reactie achter te laten. Onze behangexperts staan u dan graag te woord.

Glasvezelbehang wordt steeds populairder en dat is ook niet zo verwonderlijk. Het is steeds makkelijker te verwerken, werkt scheuroverbruggend, is extra sterk en ook nog is brand vertragend. Glasvezelbehang is in alle kleuren te schilderen en geeft een strak eind resultaat. 

De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Kan ik papier of vliesbehang over glasvezelbehang geplakt worden?

Dit is geen probleem. Glasvezelbehang heeft als eigenschap dat het scheuroverbruggend is en hierdoor is de ondergrond van het behang dus beter. Vaak in nieuwbouw huizen wordt eerst alles bewerkt met glasvezelbehang en daarna wordt er vliesbehang overheen geplakt. Ook voor fotobehang is dit zeer geschikt. 

Kan ik glasvezelbehang als achterwand bij het aanrecht in de keuken gebruiken?

Dit is geen slecht idee want glasvezelbehang is sterk, scheuroverbruggend en brandvertragend. Wij adviseren dan wel om een goede vuilafstotende latex te gebruiken zodat het makkelijk schoongemaakt kan worden. Glasvezelbehang heeft zelf deze eigenschap niet. Vergeet ook niet achter het kookstel een achterwand te plaatsen dit beschermd tegen het schroeien

Bij afstomen van het oude behang komt de oude stuclaag mee van de muur. Kan ik hier gewoon overheen behangen?

Nee dit is helaas niet mogelijk, voor glasvezelbehang heb je een vlakke ondergrond nodig anders komt het niet strak op de muur te zitten. Repareer de beschadigde plekken eerst met muurvuller of een ander egalisatiemiddel. Zodra de muur weer netjes glad is kunt u er overheen behangen

Er zit korrelstructuur(spagtelputz) op de muur. Kan ik hier glasvezelbehang overheen plakken?

Nee, ook hier geldt dat de ondergrond glad moet zijn. De korrelstructuur zal anders goed door het glasvezelbehang te zien zijn.  

We hebben glasvezelbehang geplakt, maar hier en daar lijkt de afwerking anders te zijn. Is hier wat aan te doen?

Helaas is er nadat het behang gedroogd is niet zoveel meer aan te doen. U zou eventueel met een injectiespuit wat lijm achter het behang kunnen spuiten en het behang opnieuw aan te wrijven. 

De voorbewerking is mogelijk onvoldoende geweest. De muren voorbewerken met voorstrijk raden wij altijd aan. Vervolgens is het belangrijk dat u genoeg lijm gebruikt en het glasvezelbehang aanbrengt op een natte lijmlaag. Lijm altijd goed de naden na zo heeft u de minste lijn vorming. Lijm nooit meer als 1 baan vooruit zo voorkomt u dat de lijm al droog is voordat u het opplakt. Via onderstaand filmpje krijgt u stap voor stap uitgelegd hoe u het beste het glasvezelbehang kan aanbrengen.

 

Wat zijn de verschillende soorten glasvezelbehang 

Glasvezelbehang is de verzamelnaam van glasweefsel, renovlies en glasvlies.

Glasweefsel is wandbekleding die is gemaakt van glasvezels, deze glasvezels zijn door elkaar geweven wat een weefsel als resultaat geeft. Denk hierbij aan een rieten mand. Glasweefsel is verkrijgbaar in verschillende diktes en structuren en heeft als groot voordeel dat het zeer sterk is en gemakkelijk aan te brengen.

Je hebt voorgeschilderd glasweefselbehang en niet voorgeschilder glasweefselbehang. Met voorgeschilder glasweefselbehang is het met schilderen meestal in 1 laag dekkend.

Glasvlies en renovlies zijn geperst, hierdoor is het product glad en extra sterk.Deze producten creëren een goede beschermlaag op de muur, zijn naadloos aan te brengen en vormen daardoor een goed alternatief voor een gestucte wanden en sausklare wanden. Bij wanden met glasvlies of renovaties ontstaan minder snel beschadigingen als bij stukwerk 

Renovlies bestaat uit glasvlies met papier uit vezels, het woord reno staat voor renovatie. Renovaties wordt vaak gebruikt als versteviging van muren. Het materiaal is goed in staat om haarscheuren op te vangen

Glasvlies is geen papier maar bestaat uit glasvezels. Glasvlies is erg stootvast en is gemakkelijk te snijden. Bij glasvlies is de structuur van de glasvezels soms zichtbaar. Bij ons nieuwe glasvlies is dit niet het geval. Dit product is net zo strak als renovlies.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Wil jij geen enkele aanbieding missen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!