Deze 5 dingen moet je zeker niet vergeten als je gaat behangen!

Deze 5 dingen moet je zeker niet vergeten als je gaat behangen!

Je hebt eingelijk behang gevonden wat helemaal bij jouw style past! Maar met behang alleen ben je er nog niet... Wij hebben voor jou een lijstje gemaakt wat je zal helpen om zo efficient mogelijk te werk te gaan!

1.      Voldoende behangrollen

Het ligt misschien erg voor de hand maar het belangrijkste voordat je begint met behangen is om voldoende behang rollen aan te kopen.  Het zal je maar gebeuren dat je lekker bezig bent met het beplakken van de wand en dan kom je tot de ontdekking dat je niet genoeg behang hebt. ZONDE! Dit willen wij voorkomen lees daarom onze advieshoek over hoeveel behang rollen u nodig heeft voor jouw muur! Wat ook belangrijk is tijdens het behangen in dat je fijn de ruimte hebt. Er is niks vervelender dan dat er allemaal spullen in de weg liggen. Mocht je nou spullen willen opbergen maar je hebt er thuis geen ruimte voor. Dan is externe opslagruimte altijd het overwegen waard. 

 Berekening behangrollen 

2.      De juiste behang lijm

Er is een verschil in behang en dus ook in behang lijm. Wij maken een verschil tussen behangpapier, vliesbehang en glasvezelbehang. Voor elk soort wordt een andere lijm gebruikt. Zo raden wij aan voor behangpapier de Perfax Metyl blauw behanglijm, vliesbehang de Perfax Roll on Magic roze en voor glasvezelbehang van Scandia de Scandia glasweefsellijm en voor glasvezelbehang van Dutch Wallcoverings de Perfax glasweefsellijm .

3.      Hetzelfde soort behang

Of het nu gaat om twee behang rollen of 100 rollen, je wilt natuurlijk de wanden dezelfde kleur geven. Controleer daarom altijd het verfbad van de behang rollen, het kan namelijk zijn dat behang binnen dezelfde collectie in een ander verfbad is gemaakt. Hierdoor kan er kleurverschil ontstaan. 

4.      Een gladde muur 

Structuur behang kan heel mooi zijn als je hier voor hebt gekozen, zoals bijvoorbeeld schuimvinyl behang van Dutch Wallcoverings. Als je hier niet voor hebt gekozen dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat er ook geen oneffenheden door het behang heen komt. Het is daarom essentieel om de wand zo glad mogelijk te maken voordat je gaat behangen. Vul alle gaatjes en spleten op, schuur de muur glad en haal de stopcontacten van de muur.

5.      De juiste behang gereedschap 

Last but not least! Zonder gereedschap ben je nergens! Dit geldt voor behangen net zo goed! Zorg voor het juiste behang gereedschap in huis. Om jou hiermee te helpen hebben wij een checklist gemaakt van het behang gereedschap dat je nodig hebt.

Behang tips van de Behangwinkelier 

Vink jouw behanggereedschap aan!

▢  Voldoende behangrollen

▢ De juiste behanglijm

▢ Stoomapparaat voor het afhalen van het oude behang / Behangafweker of Behangverwijderaar

▢ Behangafsteker voor het afschrapen van het oude behang

▢ Emmer voor de behanglijm indien de lijm zelf aangemaakt moet worden 

▢ Roerstaaf voor het doorroeren van de behanglijm

▢ Behangtafel, dit is alleen nodig als je behangpapier of vinylbehang met een papieren onderlaag hebt gekocht.  De      lijm moet hiervoor eerst intrekken in het behang. Lees hier de  advieshoek over instructies hoe behangpapier te        behangen.

▢ Waterpas om de loodrechte lijnen te tekenen

▢ Potloodmom de banen aan te geven op de muur

▢ Centimeter om de wand en de lengte van de behang stroken op te meten

▢ Stanleymes om het behang op maat te snijden

▢ Behangset dat bestaat uit

▢ Behangborstel

Aandrukspatel, gebruiken tijdens het aanbrengen van het behang

▢ Aandrukroller, gebruiken voor het behang aan te drukken in de hoeken

 

Veel behang plezier!

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Wil jij geen enkele aanbieding missen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!